Nowości w vendingu

  • Mus Tymbark

    Mus Tymbark to porcja pysznych owoców, podanych w lekkiej i praktycznej foemie. Są wygodną zdrową przekąską, którą możesz cieszyć się w każdej chwili - nawet w środku pracowitego dnia. 

    zobacz więcej
  • MIX SPORT POWER+

    MIX SPORT POWER+ (laskowe, migdały, rodzynki, nerkowce) 

    zobacz więcej
  • MIX SPORT VITAL

    MIX SPORT VITAL (laskowy, żurawina, rodzynki, dynia)

    zobacz więcej
  • Mieszanka studencka

    Kultowa mieszanka studencka Bakalland, to nr 1 na rynku, który od lat cieszy się nieustającą popularnością wśród konsumentów. Dzięki zawartości najlepszej jakości bakalii i orzechów, otrzymują wysokiej jakości produkt, który dostarcza niezbędnych składników odżywczych i witamin. Ta popularna forma przekąski od teraz dostępna jest w nowym, poręcznym i impulsowym opakowaniu.

    zobacz więcej
  • 4MOVE

    Napoje 4MOVE z portfolio FoodCare zawierają nie tylko cenne biopierwiastki w odpowiednich proporcjach, lecz także witaminy i niewielkie ilości węglowodanów, a dzięki temu, że ciśnienie osmotyczne izotoników 4MOVE jest zbliżone do ciśnienia osmotycznego płynów ustrojowych, napoje te bardzo szybko i skutecznie nawadniają organizm i pozwalają utrzymać odpowiednie stężenie składników mineralnych i węglowodanów.

    zobacz więcej
  • BLACK ENERGY SAMURAJ

    W portfolio marki BLACK ENERGY DRINK lidera rynku napojów energetycznych,  pojawił się nowy energetyczny napój – BLACK ENERGY SAMURAJ (puszka 250 ml), dedykowany na okres wakacyjny. Napój jest połączeniem klasycznego Energy drinka zawierającego taurynę i kofeinę z egzotycznym i intensywnym smakiem mango.

    zobacz więcej

Reforma branży cukrowniczej w UE planowana na rok 2017...

...może prowadzić do wzrostu występowania otyłości i cukrzycy – twierdzi specjalista ds. otyłości.

Biorąc pod uwagę wyniki ostatnich badań, duński specjalista ds. otyłości ostrzega, że UE może spodziewać się drastycznego wzrostu liczby przypadków otyłości i
zachorowań na cukrzycę w wyniku prawdopodobnej liberalizacji rynku cukrowniczego w roku 2017.

Dotychczas stosowanie syropu glukozowo-fruktozowego na terenie UE było ograniczone kwotami, które w nadchodzących latach mają zostać zniesione.
Według wyników przeprowadzonego badania branża spożywcza w Europie będzie stosowała większe ilości syropu glukozowo-fruktozowego do produkcji
żywności, ponieważ jest to zarówno tańsze jak i prostsze – ale prowadzi do wzrostu występowania otyłości i cukrzycy, jak sugerują dostępne dane.

W obecnej sytuacji, gdy już ponad 50% populacji w Europie zmaga się z nadwagą, branża vendingowa stoi przed wzmożoną presją, by oferować w automatach produkty, które są zdrowsze i bardziej odżywcze.